Bejelentkezés

Névnap

2024. július 18. Csütörtök
Frigyes, Kamill

 
A Nap kel 05:10-kor,
nyugszik 20:44-kor.
 

 
Holnap
Emília, Esztella
napja lesz.

Látogatók száma

Ma18
Tegnap56
Ezen a héten210
Ebben a hónapban983
Összesen217176

 

  A cégünk családi vállalkozás keretében látja el Dunakeszi és a környező települések lakosait fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti panaszok esetén. A rendelés 1993-ban indult el heti kétszer egy óra rendelési idővel és azóta is stabil részét képezi a lakosság ellátásának folyamatosan növekedő óraszámmal, jelenleg minden hétköznap délután biztosítunk rendelést. Az alapító id. dr Liktor Bálint, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház Fül-orr-gégészeti Osztályának osztályvezetőjeként tevékenykedett 2001-2021-ig. Generáció váltás következtében jelenleg már a két főorvosi beosztásban dolgozó fia biztosítja a rendelési idő 80%-át. Mindketten fül-orr-gégész és audiológus valamit dr Liktor Balázs PhD gyermekfül-orr-gégészeti  szakvizsgával is rendelkezik. 

Készséggel állunk mind a betegeink, mind a kollégák rendelkezésére, legyen szó akár betegvizsgálatról, akár elektronikus konzultációról. Intézményi hátterünket az ország egyik legnagyobb fülsebészeti és rhinológiai centrumát adó Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a Szent János Kórház jelenti.

 

A fővárosi lakosok számára könnyebben elérhetőek vagyunk  exkluzív budai magánrendelésen a Waberer Medical Centerben is, ahol kiemelkedő színvonaló fekvő beteg ellátásra, azaz műtétek végzésére is lehetőség van a szokásos járóbeteg szakrendelésen kívül.  

 

 

 


 

Kiemelt érdeklődési terület:

 

Otosclerosis okozta hallászavar sebészi kezelése:

Minimal invazív stapedotomia végzése teljes CO2 laser használattal, (ín, szárátvágás, talpon rosettaképzés), méretezett titán K piston alkalmazásával.  Országosan egyedülálló gyakorlat a teljes stapedectomia  elvégzésében illetve revisiós műtéteiben, Schuknecht féle tantál drót protezis, vagy autogén temporális fascia és csontcolumella alkalmazásával is.

 

Endoscopos stapedotomia, endoscopos tympanoplastica arra alkalmas esetekben.

A Bajcsy Kórházban Magyarországon elsőként "total endoscopos" stapedotomia elvégzésére is lehetőség van! Erről a 2018-as Nemzeti Fül-orr-gége Kongresszuson illetve a Tudomány Napja alkalmával a Bajcsy Kórházban számoltunk be. Országosan kiemelkedő számban végzünk intézetünkben endoscopos középfülsebészetet.

 

Nyak és pajzsmirigy sebészet

Tevékenységünknek hangsúlyos része a N. recurrens (hangszalag mozgató ideg) felkeresésével történő pajzsmirigy műtét.

 

Endoscopos melléküreg sebészet.

Arcüreg és rostasejtek, iküreg sebészete. 

 

 Kedvencek:

Fülsebészet, iköböl sebészet, nyak/pajzsmirigy sebészet

 

Érdeklődési területek:

Otológia:

Otosclerosis, stapedotomia, stapedectomia,  lézeres stapes sebészet,  revisiós stapes műtétek,  eszközös és műtéti hallás rehabilitáció. Tympanoplastica, fül mikrosebészet, műtéti hallásjavítás, stapes sebészet, elálló fülkagyló plasztika. Fülfolyás, hallászavar, cholesteatoma. Fejlödési rendellenesség sebészet, fülkagyló pótlás, implantátummal elhorgonyzott epitézis , hallókészülék ellátás, gondozás.

Fej-nyaksebészet:

Pajzsmirigy sebészet. Göbös golyva, pajzsmirigy daganat, hangszalag mozgató ideg felkereséssel. Nyaki cysták, daganatok. Funkció megtartó és radicális műtéti kezelés. Gége jó és rosszindulatú betegségei. Laseres gége microsebészet. Részleges és teljes gége eltávolítás, nyaki dissectio.

Rhinológia:

FESS, endoszkópos melléküreg sebészet, endoszkópos iköböl sebészet, orrlégzés helyreállítás, melléküreg polyposis.

 

Háziorvoslás, gondozás, foglalkozás egészségügy

 

id. dr Liktor Bálint 

Diploma:

          1981.09.19. Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar, száma: 69-102/1981,

Szakképesítés:

          1985.10.09. Fül-orr-gégész szakorvos, Budapest, száma: 788/1985,

          2000.12.01. Audiológus szakorvos, Budapest, száma: 1589/2000       

Állandó munkahely, kórházi háttér, beosztás: 

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Osztály  

2001.01.01-től 2021.01.01-ig osztályvezető főorvos

2021.01.01-től főorvos